Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2008 21:02 - Ясновидците - дали ги пере яко тока
Автор: dexter Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2362 Коментари: 5 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Пак се загледах в бтв-то. Гледах поредното забавно и развлекателно шоу. Прайм тайм ли му се викаше времето, в което гледат най-много хора? Дали не означава това, че гледат много хора по това време. Нормално е и децата да гледат. А от опит знам, че децата обичат да експериментират.
Когато бях малък гледах различни предавания, в които правиха разни чудатости. В следствие на това съм се опитвал да изобретя "вечния двигател"; записах се на бойни изкуства, повлиян от костенурките нинджа; ходех с раница пълна с полезности като Бананчо от Плодчетата и т.н.
Ясновидците - днес задачката пред няколкото останали откачалки беше следната: те бяха в тъмен подлез. От тавана му висяха пет оголени кабела. Хаховците трябваше да познаят по кой кабел тече ток - 220В. Когато те правеха своя избор, водещият им подаваше един от останалите кабели и ги караше да го пипат. Хаховците бараха и ток нямаше.
Мислех си... дали не е възможно банда хлапета да си намислят да играят на "Ясновидци". Едното от хлапетата, което е технически по-грамотно, може да навърже ел. верига и да пресъздаде играта и останалите да почнат да се правят на ясновидци.
Не разбирам много от математика, но ако имаме пет кабела и един е избора, т.е. остават четири кабела, по които "не тече" ток. Какъв е шанса едно от пет хлапета да попадне на един от пет кабела и да отлети за отвъдното? Ако някой може, нека изчисли.

Това е. Просто исках да споделя и да чуя вие какво мислите....
Бо.


Тагове:   дали,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. drblondy - Ужас!
20.05.2008 21:49
Тези са поредното доказателство за безграничността на човешкото малоумие...
цитирай
2. dibomi - прав си
21.05.2008 00:55
много са ми странни тези...бе вместо да налучкват къде има ток, що не вземат да ги използват да открият имане.само веднъж се опитах да ги гледам, много се изтормозих.
цитирай
3. krotalka - Чудя ти се на ума!
21.05.2008 12:50
що си губиш времето с тия глупави предавания? Нямат ли фазомер или мултицет, така поне ще са сигурни.
цитирай
4. анонимен - И.И.
21.05.2008 14:39
Отдавна спях да го гледам това предаване...няма такива безумия
цитирай
5. veselushka - Мдаа, децата имат развинтено въображение...
21.05.2008 14:42
А вероятността да нацелиш единствения кабел с ток от общо 5 кабела с един избор е 1/5, което всъщност е 20%... Не е много малка...
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!