Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2010 14:42 - Световен ден за безопасен интернет
Автор: dexter Категория: Забавление   
Прочетен: 1816 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 09.02.2010 14:52


Здравейте Приятели,

Днес - 09 февруари е нарочен за международен ден за безопасен интернет. Всъщност отбелязва се за 7-ми път в над 60 страни. Темата тази година "Мисли преди да ка4и6".

image
Толкова със справочната информация. Сега ми се ще да се замислим дали мислим преди да качваме.
За едни интернет е като "място", в което трудно се оправят, но пък други ползват свободно и за отрицателно време могат да съберат всичко, което сте публикували публично и да се "запознаят" с вашата същност.
Нека се замисляме за това какво качваме и споделяме в интернет. Бъдете себе си и се представяйте така както искате да ви виждат и в реалния живот. Предполагам никой от вас не би тръгнал чисто гол по улиците, защото ще му излезе име. Кому е нужно тогава да си качва голите снимки в интернет и после да страда, когато "наберат" скорост.
Също така внимайте какво и с кого споделяте. Бъдете умерени и не казвайте неща, които не бихте казали на непознат човек, който ви е спрял на улицата.

Помнете, че колкото и искрен и загрижен да изглежда човека от другата страна на кабела, всъщност няма как да сме сигурни кой е там и какво ни мисли. Чистите отношения са хубаво нещо, но в интернет хората са свикнали да се крият зад своята анонимност. Това е добре от една страна, но не и ако вие сте от другата страна и очаквате същата искреност, която давате. Така, че имайте си едно на ум.

Нека в този ден се замислим как ползваме интернет и да го правим с една идея по-безопасно.
Прилагам и клипчето на кампанията за безопасен интернет.







Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!