Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2010 15:27 - Регистрация на предплатени карти - Пак ни прецакват
Автор: dexter Категория: Забавление   
Прочетен: 5654 Коментари: 9 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте Приятели,

Тъкмо се зарадвах, че поредната тъпотия в държавата ни няма да засегне и мен и се оказа, че косвено бях засегнат. Става дума за регистрацията на предплатени карти за мобилни телефони.
Както знаете всички предплатени карти трябваше да бъдат регистрирани от мобилните оператори до края на 2009 година и да не остане номер без реален собственик. Всичко добре, поредната мярка за ограничаване на престъпността и телефонните измами - уважавам решението. Само дето работата пак беше свършена донякъде. Организацията беше слаба и типично ние българите се втурнахме да регистрираме в последния момент.
Историята, която искам да ви разкажа и която косвено засегна и мен се случи на моя позната от Шумен. С нея имам някакви отношения и снощи очаквах нейното обаждане, но така и не го дочаках. Веднага си направих извода, че тя е несериозна и не може да се работи повече с нея, а то какво се оказа... Сладурите от Глобул й ограничили изходящите обаждания, защото картата не е регистрирана. Да, ама не. Оказа се, че въпросната мацка е регистрирала картата още на 19 ноември около следобяд, ако трябва да сме точни.
След спирането на изходящите и обаждания, тя се е свързала с оператор за да изясни ситуацията. Оказало се е, че в офиса на Глобул, намиращ се на бул.Симеон Велики 46 в Шумен, са пропуснали да придвижат бланката с нейната регистрация и тя се оказва без телефон снощи. 
Какво следва при една такава грешка? Няколко дни без телефон. Обаждания, мейли и комуникация с глобул до изясняване и в крайна сметка се налага тя пак да отиде до съответния офис и да регистрира картата си на ново.
Докога съвестните граждани ше страдаме заради нехайството и лошата организация на цялата ни система? Кой ще компенсира спрения за два дни телефон и проспунатите ползи?
Да, грешки стават, но дали тази ще е поредната ненаказана? Вярно е, че не е кой знае какво и някой ще каже, че не е болка за умиране, но нали си плащаме по една камара пари за да ползваме качествени услуги. Докога ще ни цакат, а когато трябва да ползваме услугите си все ще е от нас да мине? Вероятно още доста време!

Не знам защо всеки ден трябва да се случват такива неща, които да ми напомнят, че съм в България и наистина не виждам светлината в тунела. До кога?

Ваш,
Бо.



Гласувай:
9



1. анонимен - Алоо, инкубатора
14.01.2010 15:38
Ти в час ли си бе, да ти имам проблемите.
К'во си запискал за един раговор?
Как ти се занимаваше да пишеш тия глупости?
Гледам, че си жив, не е свършил света май.
В България си къде да си, иди в Африка, например в Судан, за да си припомниш какво значи беда.
Щеше да ти лапа ли?":))
цитирай
2. dexter - Братле
14.01.2010 15:47
Като гледам коментара ти и си обяснявам защо живеем така и защо ни обслужват така. Заради тъпаци като теб!
цитирай
3. анонимен - hahaha
14.01.2010 16:01
Ти да не агитираше за възстание?
Седиш и чакаш похвали, пък тя ква стана, декстър.
Пусни си във вибокс награждаването на Р.найкова от Пекин за да разбереш колко си нищожен в капризите си.
цитирай
4. dexter - братле
14.01.2010 16:03
анонимен написа:
Ти да не агитираше за възстание?
Седиш и чакаш похвали, пък тя ква стана, декстър.
Пусни си във вибокс награждаването на Р.найкова от Пекин за да разбереш колко си нищожен в капризите си.



Всеки с проблемите си. Айде не ме занимавай повече.
цитирай
5. анонимен - точно...
14.01.2010 16:05
Успех!
:)
цитирай
6. legriv - Ами да, докато има такива
14.01.2010 17:10
мнения нищо няма да става като хората. Защото следващия път няма да са хората от Глобул, а например от НОИ - някой забравя да ти оправи вноските за 3 месеца, 5 години по-късно отиваш спешно в болницата и там ти казват, че от 4 години и 9 месеца нямаш осигурителни права понеже си пропуснал 3 месеца. И докато има хора, които да кажат "да ти имам проблемите, нищожен си в капризите си", останалите от нас, които сме също толкова нищожни, ще продължаваме да се опитваме сами...
цитирай
7. анонимен - До legriv
14.01.2010 19:28
И..
Ами и аз сам се оправям, всеки сам се оправя, кой искаш да те оправя.Здраво сте във филма, карти, осигуровки, за тока нещо ще има ли, за центрофугата на пералнята?
Това ми беше идята, че когато някой опре до спешно да речем , да не дава Господ, вижда за какви глупости се е ядосвал.
Тия неща не заслужават нерви.
В на децата учебниците пише за миски с паджеро, мисля, че децата са по-важни от карти и осигуровки, примерно. Не мисля, че сте направили нещо по въпроса, че да ме убедите с граждански позиции, или направхте?
На мен ми се бавят едни документи вече пети месец, пък не мисля да пиша по въпроса. Не мисля и , че някой ще го интересува. Битовизми.
цитирай
8. анонимен - яяяя
15.01.2010 06:43
нека всеки да пише каквото иска. има си позиция по въпроса Декстър...споделя си я. Това не е държавен вестник, макар че и там все ще се намери някой 'битовизъм', това е web log... уеб дневник ако щете...казва го тук, защото няма къде да го каже и в България няма кой да му обърне внимание като го каже...просто ще го препращат от гише на гише, както става със всичко тук. А девойката най-вероятно ще я изкарат нея виновна, че не е била заинтересована какво се случва с формуляра й...никой няма да поеме отговорността за грешката, няма да се извинят, в България никой не се извинява като направи грешка...просто гледа злобно. Колкото до осигуровките...най-неприятното и стресиращо нещо е да тичаш...от гише на гише да оправяш грешките на НОИ, когато приятел бере душа вкъщи защото някой е прецакал осигуровките му и неможе да влезе в болница, докато не осигури една значителна сума в брой, че да го оперират.
Живота и без това не е лек, заслужава ли си да оставяш гадни коментари? да развалиш нечии ден? ако според теб живее във заблуда, остави го и иди си чети някой друг дневник, където хората си пишат за случките от деня...а тези които не пишем...четем чуждите животи
цитирай
9. анонимен - Какви са тея драми, бе момче? Ти н...
11.07.2010 18:36
Какви са тея драми, бе момче? Ти нормален ли си? Наспамил си нета с малоумната си история за простата си позната с предплатената карта и пропуснатите ползи!!! Малоумник
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!