За този блог
Гласове: 3184
Постинг
26.08.2008 16:43 -
Гювеч бло в лесни стъпки
Автор: dexter
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3074 Коментари: 10 Гласове:
Последна промяна: 26.08.2008 16:45
Прочетен: 3074 Коментари: 10 Гласове:
1
Последна промяна: 26.08.2008 16:45
Здравейте приятели,
По молба на мои потребители реших да напиша една рецепа за това как да си направите гювеч в няколко лесни стъпки.
Тази технология посвещавам най-вече на моята руса и верна читателка с благозвуния никнейм: дрблонди!
Продуктите, които ще използваме са:
- пиле тип бройлер - едно на брой
- масло тип краве - 50 грама
- сланина тип свинска - 100 грама
- лук тип кромид - 100 грама (горе долу една глава)
- моркови тип оранжеви - 70 грама (един морков малко по-голям от среден пръст)
- картофи тип кръгли (с тенденция към заобляне) - 200 грама (с обелките)
- грах тип от консерва - 300 грама (приблизително 256 грахчета)
- гъби тип ядливи - 100 грама (5 броя култивирани пичурки или 25 броя гвоздейки)
Няколко лесни стъпки:
1 стъпка: Задушете пилето с маслото и го доварете с малко вода.
Забележка за блондинки: Задушаването на пиле да не става със вратостискане до посиняване!
2 стъпка: Отделете месото от костите и го нарежете на парченца.
Забележка за блондинки: Важно ни е месото. Кокалите хвърляме или пазим за супа!
3.Задушете последователно нарязаните на дребно лук, пушена сланина, моркови, картофи
Забележка за блондинки: Виж забележката от стъпка едно!
4.Накрая прибавете отделно сварения грах и задушените гъби.
Забележка за блондинки: Все още вярвам, че ще се справиш!
5.Готовата смес разбъркайте с парченцата пиле и я изсипете в голям пръстен сьд с похлупак.
Забележка за блондинки: Разбърквате с бъркалка, а не с пилето!
6.Ястието печете около 15 минути.
Забележка за блондинки: За целта е нужно да го сложите във фурната и да я включите фурната!
Приятно готвене и да ви е сладко!
Бо.
По молба на мои потребители реших да напиша една рецепа за това как да си направите гювеч в няколко лесни стъпки.
Тази технология посвещавам най-вече на моята руса и верна читателка с благозвуния никнейм: дрблонди!
Продуктите, които ще използваме са:
- пиле тип бройлер - едно на брой
- масло тип краве - 50 грама
- сланина тип свинска - 100 грама
- лук тип кромид - 100 грама (горе долу една глава)
- моркови тип оранжеви - 70 грама (един морков малко по-голям от среден пръст)
- картофи тип кръгли (с тенденция към заобляне) - 200 грама (с обелките)
- грах тип от консерва - 300 грама (приблизително 256 грахчета)
- гъби тип ядливи - 100 грама (5 броя култивирани пичурки или 25 броя гвоздейки)
Няколко лесни стъпки:
1 стъпка: Задушете пилето с маслото и го доварете с малко вода.
Забележка за блондинки: Задушаването на пиле да не става със вратостискане до посиняване!
2 стъпка: Отделете месото от костите и го нарежете на парченца.
Забележка за блондинки: Важно ни е месото. Кокалите хвърляме или пазим за супа!
3.Задушете последователно нарязаните на дребно лук, пушена сланина, моркови, картофи
Забележка за блондинки: Виж забележката от стъпка едно!
4.Накрая прибавете отделно сварения грах и задушените гъби.
Забележка за блондинки: Все още вярвам, че ще се справиш!
5.Готовата смес разбъркайте с парченцата пиле и я изсипете в голям пръстен сьд с похлупак.
Забележка за блондинки: Разбърквате с бъркалка, а не с пилето!
6.Ястието печете около 15 минути.
Забележка за блондинки: За целта е нужно да го сложите във фурната и да я включите фурната!
Приятно готвене и да ви е сладко!
Бо.
И да не забравя да благодаря за поясненията под всяка стъпка.
Ще се постарая да не се изложа много.
Обаче имам една забележка - при толкова продукти ще се изцапат бол съдове!
Благодаря все пак! :)
цитирайЩе се постарая да не се изложа много.
Обаче имам една забележка - при толкова продукти ще се изцапат бол съдове!
Благодаря все пак! :)
2.
udarensamolet -
бло
26.08.2008 17:03
26.08.2008 17:03
очаквам скоро пратка до търново с тфоя гювеч, ама да знаеш, че съм гулям чревоугодник :))
декс
чакам си напътствията за пиене :))
цитирайдекс
чакам си напътствията за пиене :))
аз искам да попитам главния готвач защо все пак не е пояснил КАК ТОЧНО става задушаването на пилето?
сега седя с маса, отрупана с посочените продукти, а пилето щастливо се мотае наоколо. незадушено.
въобще.. искам да се оплача. може и на арменския поп.
мерси за вниманието :)
цитирайсега седя с маса, отрупана с посочените продукти, а пилето щастливо се мотае наоколо. незадушено.
въобще.. искам да се оплача. може и на арменския поп.
мерси за вниманието :)
Чакаме снимки и мостри!
Самолетче: запиши в онова ръководство:
точка последна: Пилотите не трябва да пият алкохол!
Иначе методиката ще я разясня :)
Т.: Може да го натиснеш с възглавница... поне ще е по-нежно.
цитирайСамолетче: запиши в онова ръководство:
точка последна: Пилотите не трябва да пият алкохол!
Иначе методиката ще я разясня :)
Т.: Може да го натиснеш с възглавница... поне ще е по-нежно.
искам още няколко пояснения!
Освен задушаването на пилето, както спомена toten-,
също малко ме смущава големината на моркова. Не е пояснено чий пръст! Смятам, че това с грамажа е малко подвеждащо, понеже няма как точно да определим тежестта на пръста(вероятно си визирал като големина, а не като тегло, но все пак плътността не е взета под внимание) . Ако меря на око дали няма да се обърка рецептата?
цитирайОсвен задушаването на пилето, както спомена toten-,
също малко ме смущава големината на моркова. Не е пояснено чий пръст! Смятам, че това с грамажа е малко подвеждащо, понеже няма как точно да определим тежестта на пръста(вероятно си визирал като големина, а не като тегло, но все пак плътността не е взета под внимание) . Ако меря на око дали няма да се обърка рецептата?
Във вашия град има ли възможност да си поръчваш храна по телефона или по интернет? Зае*и т'ва готвене!
цитирайзае*аването само отлага временно глада, но не решава въпроса с придобиването на умения!
Възможности има, гювеч няма!
цитирайВъзможности има, гювеч няма!
8.
udarensamolet -
декс
26.08.2008 17:31
26.08.2008 17:31
а да си чувал, че пилотите са най-големите алкохолици :))
цитирайтакива момичета харесвам... да знаят какво искат от живота :)))
цитирайdexter, ние с Блонди с е*ането лесно ще се оправим, ама нали идеята беше и да се понаучим на готвене..
никакъв педагогически подход нямаш.. нито стандартизирана учебна програма..
или пък подходящ инструментариум за ясно представяне на практическите части от лекциите..
присъединявам се към Блонди:
"Възможности има, гювеч няма!"
цитирайникакъв педагогически подход нямаш.. нито стандартизирана учебна програма..
или пък подходящ инструментариум за ясно представяне на практическите части от лекциите..
присъединявам се към Блонди:
"Възможности има, гювеч няма!"
Търсене