За този блог
Гласове: 3184
Постинг
20.01.2008 18:07 -
Поредно разочарование
Автор: dexter
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3026 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 21.01.2008 16:05
Прочетен: 3026 Коментари: 4 Гласове:
0
Последна промяна: 21.01.2008 16:05
Хубаво си ни е тук в България. Свикнали сме си наоколо да е мръсно и самите ние не пазим, свикнали сме си като влезем в някой магазин да чуем коментара на "магазинерките" зад гърба си и понякога направо в очите, свикнали сме да получаваме некачествени услуги и да се оплакваме за тях, за съжаление не на място, а и то и да се оплаче човек пак няма много полза.
Какво беше днес. Става въпрос за една от любимите ми вериги за бързо хранене. Там пилето е направо великолепно. Никой не може да го докара така както го правят там. Пристрастен съм към пилето по оригинална с 11-те тайни подправки и към пикантните крилца и към всичко. Да, става въпрос за KFC - в случая за ресторанта им на Гарибалди.
За информация - работил съм в тази верига около година. Знам за почти казармения режим на готвене,чистене, контрол на бързината и качеството на обслужване. Заведенията от веригата са едно от малкото места за хранене, на които мога да се доверя и мога да знам, че храната ми е приготвена по стандарт, приготвена е на чисто и е прясна, а докато ме чака да я похапна е съхранявана при оптимални условия.
Какво ме подразни? Днес бях в горе споменатия ресторант. Изчаках си, обслужиха ме. Е, не ми предложиха допълнително, а и девойката малко се забави с поръчката, но пък беше готина и и простих. После обаче опитвайки се да си намеря маса видях, че ресторанта прилича на кочина. Свободите маси не бяха почистени. Имаше табли с храна и опаковки и по столовете. Въпреки, че има свободни маси, седнах при едни хора, чиято маса беше що годе добре. Хапвах в продължение на около час. Никой не си направи труда да почисти въпросните маси. Такива бяха 4 или 5. Стояха си свободни и хората се чудеха къде да седнат. Днес е неделя. Часа беше около 15. Почти нямаше работа. На каса имаше две касиерки. Незнам защо се получи така. Нито веднъж никой не излезе да провери масите, тоалетната, траш-биновете. По времето, в което аз работех в KFC това беше недопустимо. Нащраках няколко снимки, които ще приложа по-долу.
Надявам се този пост да достигне, до който трябва и да се вземат мерки. Незнам дали е заради недостиг на персонал или поради немърливост на наличния такъв. Аз обожавам KFC и не искам да спирам да ходя там, но ситуации като днес не са ми приятни. Също така съзнавам, че е и до култура. Всеки що годе културен човек би следвало да си отсервира масата, но все пак...
Ето и снимките, които щракнах на тръгване на две от масите:
Картинка 1:
Картинкa 2:
*Редактирано на 21.01.2008 16:00 - Веднага щом написах този пост изпратих линк към него и на представителството на KFC за България. Те реагираха веднага и ми беше върнат и-мeйл с обяснение. Във въпросния мейл се казва, че ще се заемат и ще проверят ситуацията и ще накажат виновните. Сигурен, че това ще бъде свършено, за което им благодаря.
Аз ще продължа да си ям от вкусното пиле на KFC!
Какво беше днес. Става въпрос за една от любимите ми вериги за бързо хранене. Там пилето е направо великолепно. Никой не може да го докара така както го правят там. Пристрастен съм към пилето по оригинална с 11-те тайни подправки и към пикантните крилца и към всичко. Да, става въпрос за KFC - в случая за ресторанта им на Гарибалди.
За информация - работил съм в тази верига около година. Знам за почти казармения режим на готвене,чистене, контрол на бързината и качеството на обслужване. Заведенията от веригата са едно от малкото места за хранене, на които мога да се доверя и мога да знам, че храната ми е приготвена по стандарт, приготвена е на чисто и е прясна, а докато ме чака да я похапна е съхранявана при оптимални условия.
Какво ме подразни? Днес бях в горе споменатия ресторант. Изчаках си, обслужиха ме. Е, не ми предложиха допълнително, а и девойката малко се забави с поръчката, но пък беше готина и и простих. После обаче опитвайки се да си намеря маса видях, че ресторанта прилича на кочина. Свободите маси не бяха почистени. Имаше табли с храна и опаковки и по столовете. Въпреки, че има свободни маси, седнах при едни хора, чиято маса беше що годе добре. Хапвах в продължение на около час. Никой не си направи труда да почисти въпросните маси. Такива бяха 4 или 5. Стояха си свободни и хората се чудеха къде да седнат. Днес е неделя. Часа беше около 15. Почти нямаше работа. На каса имаше две касиерки. Незнам защо се получи така. Нито веднъж никой не излезе да провери масите, тоалетната, траш-биновете. По времето, в което аз работех в KFC това беше недопустимо. Нащраках няколко снимки, които ще приложа по-долу.
Надявам се този пост да достигне, до който трябва и да се вземат мерки. Незнам дали е заради недостиг на персонал или поради немърливост на наличния такъв. Аз обожавам KFC и не искам да спирам да ходя там, но ситуации като днес не са ми приятни. Също така съзнавам, че е и до култура. Всеки що годе културен човек би следвало да си отсервира масата, но все пак...
Ето и снимките, които щракнах на тръгване на две от масите:
Картинка 1:
Картинкa 2:
*Редактирано на 21.01.2008 16:00 - Веднага щом написах този пост изпратих линк към него и на представителството на KFC за България. Те реагираха веднага и ми беше върнат и-мeйл с обяснение. Във въпросния мейл се казва, че ще се заемат и ще проверят ситуацията и ще накажат виновните. Сигурен, че това ще бъде свършено, за което им благодаря.
Аз ще продължа да си ям от вкусното пиле на KFC!
си по професионалния сленг, че си работил там. Кофти работа:(
цитирайХа, ми хората просто са преминали на "американски стандарт професионализъм"....Лошо!
цитирай
3.
анонимен -
Hmm
05.02.2008 04:12
05.02.2008 04:12
Можеш ли да ми кажеш, какво хигиена се спазва в кухнята им...Интересува ме принципно как се прави Колслоу...
цитирайЗа хигиената в кухнята и при приготвяне на нещата мога да гарантирам. Работил съм в доста заведения, но КФС нивото е много над останалите.
цитирайТърсене