Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2008 13:22 - Хрумка*
Автор: dexter Категория: Изкуство   
Прочетен: 1864 Коментари: 3 Гласове:
1



Здравейте приятели,
Днес се замислих и ми дойде на ум едно решение за оправяне на един от проблемите в столицата**.
Дошъл съм от малък град и съм свикнал да ми е широко и да няма гъчканица.
Сутрин като идвам към работа в градския транспорт е супер претъпкано. Същото е и вечер. Когато се прибирам или ходя на работа, дори по улиците е прекалено пренаселено от хора и движението става бавно и по тротоарите. Все трябва да изчаквам, а това малко ме изнервя, което пък ме прави по-неефективен на работа или вечер, когато си изпълнявам съпружеските задължения.
Как мислите? Дали няма да е добре да се наложи нещо като вечерен час, но през деня за пенсионерите. Не, че не уважавам тези хора. Напротив! Те са построили този град, който всички обичаме и сега унищожаваме, за да си го построим пак после както ни харесва.
Уважавам пенсионерите, защото те ми дават подслон под формата на квартира.
Едно такова решение ще ги предпази и тях и ще им е спокойно.
Аз измислих следното, което смятам, че ще е от полза за всички страни:
1. Забранява се движението по улиците и в градския транспорт за всякакви пенсионери от 7.00 до 10.00 и вечер от 16.00 до 20.00 часа през работните дни.
2. Ако случайно пенсионер влезе в ограничените часови зони и не може да се прибере, той трябва да се дезактивира. Сяда кротко и изчаква да стане време за движение.
3. Да се наложи ограничение за пенсионерите по принцип да се качват в градския транспорт. Според мен там трябва да е само за борбени и здрави физически хора, които да издържат на големи натоварвания. За целта би могло да се минава тест за физическа подготвеност всеки месец. Ако успееш да минеш теста, получаваш сертификат, с който можеш да ползваш градски транспорт.
4. Всички кабелни телевизии започват да излъчват интересни и завързани сериали от 7.00 до 10.00 и вечер от 16.00 до 20.00 часа през работните дни. Тук трябва да са спазени  две неща:
- сериалите не трябва да са с много серии, за да не лишаваме пенсионерите от финал
- сексуалните връзки между роднини в сериала са за препоръчване, а и колкото по заплетено толкова по добре. Така възрастните хора ще имат повече теми за разговор, а и по-правилно мислещите пенсионери ще блесват пред колегите си.
5. Здравните заведения (с изключение на спешните центрове) да работят с пенсионери след 10.00 и до 16.00. Същото се отнася и за всички клонове на банки, каси за плащане на битови сметки и етк.
6. Всички магазини и пазари с далавери да се забранят за пенсионери.

В тази посока мисля.
Бо.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* Този текст не се препоръчва за лица, които не четат между редовете. Всяка прилика с лица и групи е напълно случайна.
**Столица - главен град във напълно измислена страна, в който се намират органите на държавната власт.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. drblondy - Имам възражения по точка 5 !
24.06.2008 13:29
цитирай
2. dexter - всяка една
24.06.2008 13:34
точка.. подлежи на редакция :)
цитирай
3. krotalka - Ей мой човек,
24.06.2008 13:35
кво сега да взема чаршафа и да се отправя към Орландовци ли?
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!