Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2008 21:14 - Дами, как да си затворите сливките...
Автор: dexter Категория: Хоби   
Прочетен: 12600 Коментари: 13 Гласове:
0

Последна промяна: 10.03.2008 21:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте приятелки! Съзнавам, че част от вас са твърде млади и са правили грешки. Други пък на стари години ще решат най-после да се научат. Вероятно това ще е интересно и за някой младежи. Точно затова искам да споделя моя скромен опит в решаването на проблема. С последното, което пуснах осъзнах, че доста голяма част от аудиторията е жадна за нови знания.
Ето и нужните ни продукти и неща за процеса: 5кг сини сливи 1,2кг захар 10 стъклени опаковки от 1л (20 от 0,5л) капачки за бурканите   Технологията е изключително проста и се състои в следното:   Първо взимаме сливите и ги измиваме много добре. Махаме им дръжчиците. Тук те могат да бъдат резнати и да им бъде махната костилката или да се оставят цели. Това е личен избор на всяка дама. Също така сливите могат да бъдат цепнати напречно или надлъжно. Това отново е въпрос на лично предпочитание и усещане.                image След като сме обработили най-важната съставка на компота от сливи – сливите, е важно да свършим и друго нещо, а именно подготовка на стъклените опаковки, в които ще съхраним компота. Всички знаем, че спора за избора на подходящите буркани (дано не ме чуе/види доцента ми по опаковки, че им викам така на стъклените опаковки) е стар колкото спора за кокошката и яйцето. Вариантите според мен са следните: -         буркан тип Омния – обикновенно са с вместимост по стандарт 0,42л.

image -         Буркан стъклен с туист офф капачка – тук може да се намери и с вместимост 0,5л.
                image Аз лично препоръчвам втория вариант, тъй като е по удобно ползването, а за затварянето на първите ще ви е необходим поне един брой мъж, затварачка за буркани и хубави капачки. Независимо какво изберем, бих препоръчал да набавите стъклените опаковки от “Рубин”АД град Плевен. Има и други производители, но това е класиката.   Последното, което трябва да си набавим са капачките. В днешно време стана модерно капачките да са доста шарени. То не бяха зелени, червени, абе всякакви цветове. Хит са и капачки с различни изрисувани силуети и картинки по тях. Аз обаче съм си привърженик на старата класическа капачка с пластизол маслоустойчив червен уплътнител.  imageimage   Остава ни да вземем сливите и да ги наредим в бурканите. Придържайте се към формулата “сливка и разтръскване” и така докато напълните буркана.   Следва заливане на съдържанието със захарен сироп (30-35%). После затваряме бурканите и стерилизираме в продължение на 20 минутки. Внимание, ако в началото сте избрали да слагате плодовете цели е добре да варите 30 минутки.  
                  image
Остава да изчакаме да се охладят и да ги подредим в мазето или в килера. Там ще са на сигурно и под ръка. Успех, Бо.


Тагове:   как,   дами,


Гласувай:
0



1. bloghead - Малко инфо
10.03.2008 22:14
Всъщност най-големия производител у нас на буркани и други опаковки от стъкло е Дружба Стъкларски Заводи АД, предприятието има два завода в България: 1 в София и 1 в Пловдив. Сам по себе си заводът в Пловдив е 5-ят по производитство на стъклени опаковки в Европа ;-).
цитирай
2. willoz - Много си весел честно !Но е някак в ...
10.03.2008 22:17
Много си весел честно !Но е някак в един стил .Щом това твоя черно-бял гений е замислил, съм сигурна ,че може още :D
цитирай
3. анонимен - gerry
10.03.2008 22:38
Nqkak si,stranno za6to si mislq 4e v4era6tniqt mi komentar MALLLLLLLLLKO te e qdosal i s tozi blog mi go vra6ta6.BRUTALNO!Nqmam dumi.Bloga si e mn hubav,kakto vsi4ki predhojda6ti go,no smisala,dvusmisleno e.Kakvo da si mislq sega?
цитирай
4. dexter - ??
10.03.2008 22:43
номер 3 ... прочетох се три пъти и не разбирам кое е двусмислено.. аз ли бавно загрявам?
цитирай
5. sladurana86 - :)
10.03.2008 22:48
xaxaxaxaxaxa супер постче!
цитирай
6. krotalka - Предишният постинг беше по-добър
10.03.2008 22:54
Очаквах нещо подобно, но този път ме разочарова.
цитирай
7. veselushka - Внимавай...
11.03.2008 09:57
... да не ти се обидят младежите, че последните 2 постинга са обърнати все към дамите... Вземи понаучи и младежите на нещо :P
цитирай
8. анонимен - ох ох ох
11.03.2008 10:39
Колко забавно, пу пу пу да не те урочасам.
цитирай
9. dexter - :)
11.03.2008 15:46
мерси... теленете и на теб благодаря...
цитирай
10. malkotokuche - що да ядем варени сливи?
12.03.2008 21:26
що да ядем варени сливи, като прясно набраните са много по-вкусни?
цитирай
11. bamby13 - мое ли един поръчков постинг
12.03.2008 23:23
"как да подстрижем катеричката си"
цитирай
12. анонимен - супер вредно
21.03.2008 20:36
какъвто и да е плод,каквото и да е консервирано е изключително вредно за организма,..сладичко сладичко ама супер вредно за организма
цитирай
13. bibilaz - Здравей!
30.03.2008 14:35
Хареса ми стила! Продължавай!!!
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!